Preskocit navigáciu





VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Júl 2025
Po Ut St Št Pi So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   


Vyhlásenie o prístupnosti

Ocenenie „Gung Ho Award“ od U. S. Marine Corps


Ocenenie „Gung Ho Award“ od U. S. Marine Corps

V rámci programu IMET 2016 (International Military Education and Training), rotmajster Jaroslav Spišiak, veliaci poddôstojník mechanizovanej čaty z 22. mechanizovaného práporu Michalovce, absolvoval v období od 16. júna do 4. augusta 2016 Advance Course (pokročilý kurz) v SNCO Academy (Poddôstojnícka akadémia), United States Marine Corps, Camp Lejeune, Severná Karolína, USA.

Počas siedmych týždňov, ako jediný zahraničný študent a 79 príslušníkov Marine Corps, absolvovali v extrémnych klimatických podmienkach fyzicky enormne náročný výcvik, takzvaný HITT – High Intensive Tactical Training. Hlavnými piliermi osnov učiva boli výcvik, komunikácia, vodcovstvo, manažment a operácie, s dôrazom na verbálny a písomný prejav, funkčnú náplň poddôstojníckeho zboru v oblasti výcviku a v operačnom prostredí, na implementáciu metodológií a doktrín a participovanie v plánovacom procese. Získané vedomosti z prednášok a zo samoštúdia boli preverované formou testov, prezentácií, analýz, úvah a esejí a spracovaním výcvikovej a operačnej dokumentácie.

„Gung Ho Award“ je prestížne a vysoko hodnotené morálne ocenenie, ktoré má dlhodobú tradíciu v Marine Corps. Udeľuje sa na záver kurzu tomu, kto preukazoval najväčšie nasadanie, bol najviac motivovaný a zároveň motivoval ostatných. Za svoje výsledky, profesionalitu, prístup, sebadisciplínu a tímového ducha, bol tentoraz za „Gung Ho“ zvolený rotmajster Jaroslav Spišiak. Táto pocta bola prvýkrát udelená zahraničnému študentovi. „Nereprezentoval som len seba, ale hlavne Ozbrojené sily Slovenskej republiky“, dodáva na záver rotmajster Spišiak.


Ocenenie „Gung Ho Award“ od U. S. Marine Corps

Autor: rtm. Jaroslav SPIŠIAK - Dátum: 08.08.2016
Čítanosť: 7134
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share